Változatos étrend

Egészséges táplálkozás

Gyógyszerek Mit jelent az egészséges táplálkozás?

  • Okostányér | Okostányér
  • Hunreal ketonok Diéta: Egészséges táplálkozás: tippek a "változatos étkezés" eléréséhez és a recept egy.
  • Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
  • Egészséges táplálkozás - A legfontosabb a változatos ételek
  • Étrendünk változatossága. Tápanyagok mennyisége és változatossága

Az egészséges táplálkozás különböző ételek megfelelő változatosságban és megfelelő mennyiségben történő fogyasztását jelenti, ami biztosítja számunkra a testünk igényeinek kielégítéséhez szükséges összes kalóriát energiát és tápanyagot.

Ez biztosítja gyermekkorban a test növekedését és fejlődését, valamint felnőttkorban a test normális működését, hogy ezáltal a lehető legkevesebb betegség és fogyatékosság elszenvedésével érjük el az öregkort.

változatos étrend

Az ételek és italok megfelelő változatos étrend és változatossága minden ember esetében más és más, a koruktól, testük méretétől és az életmódjuktól függően. Vannak szokatlan igényű emberek, mint például a sportolók, vagy bizonyos egészségi állapottal élő emberek, de legtöbbünk esetében a különböző ételek és italok megfelelő egyensúlya nagyjából hasonló.

  1. Citrin gyógyhatása
  2. Nov 17 Testépítő étrend nőknek: Testépítő táplálkozás és étrend férfiak és nők számára.
  3. Nincsenek termékek a kosárban.

Számos lehetőség van a táplálkozási egyensúly elérésére. Ez több különböző módon mutatható be a különböző országokban jellemző táplálkozási szokásoktól függően.

Változatos táplálkozás - Olcsón

Az egészséges táplálkozás leginkább növényi eredetű táplálékokat tartalmaz, sok zöldségfélét és gyümölcsöt, hüvelyeseket hüvelyterméseketmint például a bab és a borsó, teljes kiőrlésű kenyeret és egyéb keményítőtartalmú ételeket, mint a tészta és a rizs lásd az 1. Ezenfelül tartalmazhat még kis mennyiségben sovány húst, baromfit vagy halat, és csökkentett zsírtartalmú tejtermékeket, vagy ezek vegetáriánus változatait.

változatos étrend

Fontos, hogy kis mennyiségben egyéb ételeket is bevegyünk az egészséges étrendbe, így például bizonyos növényi olajokat pl. Hozzáadott sóra csak kis mennyiségben van, vagy egyáltalán nincs szükség.

változatos étrend

A testsúlynövekedés elkerülése érdekében ne együnk túl gyakran vagy nagy 1300 kcal étrend magas kalóriatartalmú ételeket, például édesipari termékeket, süteményeket, snack ételeket. Az alkoholt legjobb teljes mértékben elkerülni a rák megelőzése érdekében.

Az egészséges táplálkozás 12 pontja Az egészséges táplálkozás 12 pontja Ezért segítségképpen egy tizenkét pontos listát állítottunk össze. Mi az egészséges táplálkozás lényege? Sokan, sokféleképpen próbálták már meg összefoglalni, hol rosszul, hol jól. A hozzáférhető irodalom is hol jó, hol furcsa, egymásnak ellentmondó tanácsokat ad, sőt néha szakirodalomnak is nehezen nevezhető.

Az ételek megfelelő változatosságán túl az is fontos, hogy megfelelő mennyiségű ételt fogyasszunk — ennek érdekében a legjobb, ha heti rendszerességgel ellenőrizzük a testsúlyunkat vagy a derékbőséget például változatos étrend egyszer.

Lásd még